Arkisto 13.10.2014

”Paluu juurille” -sukutapaaminen – Släktträffen ”Tillbaka till rötterna”

Aika: 25. – 26.7.2015 Paikka: Lillkyrka – Uppsala, Ruotsi.

Tässä hieman tietoa tulevasta tapaamisesta.

La 25.7.2015 kokoontuminen Lillkyrkanissa kirkossa, jossa esi-isämme Anders Mellenius on ollut pappina.

Sukukokous pidetään tien toisella puolella olevassa seurakuntatalossa.
Siirtyminen Uppsalaan, jossa yhteinen illanvietto. Järjestämme majoituksen.

Tukholman Värtanin satamasta järjestetään linja-autokuljetus Lillkyrkaniin ja sieltä Upsalaan ja sunnuntaina takaisin Turun laivalle (Siljaline).

Yksityiskohtia vielä hiotaan ja niistä kerrotaan myöhemmin.

Jäsemaksu:
Kauden 2013-2015 jäsenmaksu on 30,00 €/yksittäiselle jäsenelle ja 50 €/perhekunnalle (useampi jäsen samassa osoitteessa). Jäsenmaksu maksetaan tilille FI45 5641 2520 0290 75 (BIC-koodi OKOYFIH). Merkkaa viestikenttään perhekuntaasi kuuluvien nimet. Toivomme mahdollisimman pikaista suoritusta. Toivotamme tervetulleeksi myös uudet jäsenet.

Käy tykkäämässä Facebook sivuamme Mellenius-Melamies sukuseura. Sitä kautta voidaan keskustella ja jakaa asioita mukavasti.

Päivitämme nyt sukuseuran jäsentietoja. Käytössä olevat posti- ja sähköpostiosoitteet ovat varmaankin osittain vanhentuneita ja puutteellisia.

Ilmoittamalla perheesi/läheistesi yhteistiedot sekä poisnukkuneet ja sukumme uudet jäsenet sähköpostilla mellenius.melamies@gmail.com

Linkki – Länken: Lillkyrka

Tid och plats: 25. – 26.7.2015 i Lillkyrka – Uppsala, Sverige.

Här kommer lite information om kommande släktträff.

Lördagen den 25.7.2015 samlas vi i Lillkyrkan, där Anders Mellenius – vår förfader har arbetat som präst.

Det ”officiella” mötet går av stapeln i församlingshemmet på andra sidan gatan.
Efter mötet förflyttar vi oss till Uppsala där resten av programmet kommer att finnas. Vi börjar med en gemensam middag på kvällen. Boendet har preliminärbokats.

Vi kommer att ordna busstransporten från Värtan-hamnen i Stockholm till Lillkyrkan och sedan till Uppsala samt på söndagen tillbaka till Åbo-färjan (Siljaline/Värtan)

Ett mera detaljerat program är under arbete och vi återkommer senare efter att detaljerna har bekräftats.

Medlemsavgift:
För åren 2013-2015 30,00 €/medlem och 50 €/familj (flera medlemmar med samma adress). Medlemsavgiften betalas till konto  FI45 5641 2520 0290 75 (BIC-kod OKOYFIH). Skriv i meddelanderutan ditt namn/ alla familjemedlemmars namn. Vi önskar om en snabb betalning. Vi välkomnar också nya medlemmar!

Besök och ”gilla” ”Mellenius-Melamies sukuseura” på Facebook. Den är ett bra och enkelt forum för både information och diskussioner – på finska och svenska.

Det finns också www.mellenius-melamiessukuseura.fi. Där finns bl.a. fotografier från tidigare släktträffar. Lösenord för dessa sidor är Sukuseura6.
Vi håller på att uppdatera medlemsinformationen. Det finns säkert en hel del föråldrade och bristfälliga post- och epostadresser
Skicka ett mejl: mellenius.melamies@gmail.com och meddela oss kontaktuppgifter av din familj (nära och kära) – också de som har avlidit och de nya medlemmarna.”

Lämpimät terveiset – Med vänliga hälsningar

Jouni Kettunen, päämies – huvudman
Kirsti Derome, sihteeri – sekreterare

Kauko Melamiehen ja Marja Toiviaisen os. Melamies tapaaminen maaliskuussa v. 2014 Rovaniemellä.

Osallistuin Rovaniemellä 21-23.3.2014 pidettyihin Avantouinnin MM-kisoihin. Jo ennen kisoja päätin, että käyn samalla reissulla tapaamassa Kaukoa ja Kerttua. Niinhän me Eskon kanssa löysimmekin heidät Hillankukasta, palvelutalosta. Alkoi puheen sorina ja kuulumisten vaihto. Meillä oli paljon puhumista. Olimme tavanneet edellisen kerran Hailuodossa vuonna 2009
Melko pian juttelujen edetessä huoneeseen tuotiin iso hillakakku. Me ihmeteltiin, että ainako tässä talossa on vieraille näin komiat trahteeraukset. Mutta eläpäs hättäile. Sisään tulee kaksi heidän lastaan. Minna Joroisista ja Martti Ranualta, molemmat puolisoineen. Mikä sattuma. Sattumalle löytyi kuitenkin helposti selitys: Kaukon syntymäpäivä lähestyi, 31.3 Kauko täytti 87 vuotta.
Meillä, hiukan nuoremmilla riitti siinä puhetta, kun kerroimme keitä ja mitä suvunharaa itse kukanenkin olimme. Se oli tosi rattoisa tapaaminen. Osuttiin kerrankin oikeaan aikaan pohjoiseen. Kakku oli makiaa ja kahavi kuumaa. Oli mukava lähteä ajelemaan kohti Oulua.

Kauko_87v_2 Kauko_87v_1Vas: Kerttu, Martti Melamies, Kauko, tytär Minna                            Kerttu ja Kauko      puolisoineen sekä Marja ja Esko Toiviainen.

Minulle kävi hienosti MM-kisassa. Voitin 75 vuotiaiden sarjan 25m vapaauinnin ajalla 22.72. Samassa erässä ui pari miestäkin, toinen heistä venäläinen. Taakse jäivät kaikki, kaksi naista ja molemmat miehet.
Kisoissa oli 1200 uimaria 34 eri maasta. Kaikki eivät olleet koskaan ennen uineet avannossa. Nämä kisat näyttävät paisuvan vuosi vuodelta suuremmiksi. Ensimmäisissä MM- kisoissa Helsingissä vuonna 2000 oli mukana 500 uimaria. Muuten, satuin voittamaan sielläkin. Tosin silloin 60 vuotiaiden sarjan.
Laitan tähän muutaman kuvan tapaamisestamme ja MM-kisoista.

IMG_4554  IMG_4582Jätkänkynttilä                                          Startti

IMG_4638  IMG_0839Huoltojoukot Antti ja Esko Toiviainen         Palkintojenjako..

Marja Toiviainen
Suvun päämies vv. 2006 -2009

”Paluu juurille” -sukutapaaminen

Aika: 24. – 26.7.2015 Paikka: Uppsala, Ruotsi.

Laitathan päivämäärät muistiin ja kerro asiasta myös lähipiirillesi.

Enemmän tietoa tapaamisesta myöhemmin tänä kesänä.

Ilmoita Kirstille muuttuneet yhteystietosi, niin silloin saadaan vietyä

tietoa sujuvasti eteenpäin.