Suvun päämiehet

Maarit Mellenius 2016–2018

Hei kaikille sukulaisille!

Iivarin sauva, suvun päämiehen ”arvovallan” symboli siirtyi haltuuni kolmivuotiskaudeksi Uppsalan Paluu juurille-sukutapaamisen jälkeen. Hienoa olla osa tällaista Mellenius-Melamies-suvun perinnettä ja myös perehtyä sen velvoittamana syvemmin omiin juuriinsa.

Olen Maarit Mellenius Augustin klaanista, Pentti ja Airi Melleniuksen vanhin tytär. Edesmenneen puolisoni, Risto Ylitalon kanssa minulla on viisi lasta, Niilo, Iida, Vega, Väinö ja Venla. Heistä Niilolla on kolme lasta, Martta, Karno ja Hertta, joten myös mummoilemaan pääsen joutessani. Nykyinen mieheni, Jussi Lappalainen on saanut myötäni siis aika joukon muitakin Melleniuksia. Tällä hetkellä myös moni maahanmuuttajapoika kutsuu minua suomalaiseksi äidikseen, joten perheemme on rikastunut monilla eri kansallisuuksilla ja kulttuureilla SPR-vapaaehtoistyöni myötä.

Työelämä asettaa kuitenkin raamit vapaaehtoistyölle sillä Oulu-Tornio väliä tulee vielä muutama vuosi kuljettua. Tätä nykyä toimin Torniossa luokanopettajana vaikkakin alunperin, 30 vuotta sitten tarkoitukseni oli käydä tekemässä vain yksi lastentarhanopettajan äitiyslomasijaisuus… Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu teatteri, niin tekijänä kuin kokijana, elokuvat, matkailu ja ystävien seurasta nauttiminen. Osallisuus humaanisia arvoja korostavaan kansalaisaktivismiin on viime aikoina taas voimistunut. ”Yhdessä olemme enemmän” vastaisin, jos mottoani kysyttäisiin.

Tapaamisiin viimeistään kesällä 2018!

Iloa kevätpäiviinne!

T. Maarit

Jouni Kettunen 2013–2015

Olen Jouni Kettunen Einon klaanista Eeva-Liisa (Pia) ja Urho Kettusen nuorin lapsi. Perheeseeni kuuluu vaimoni Eeva lisäksi aikuiset lapset Liisa, Matti ja Maija sekä ihanat lapsenlapset Minttu ja Meri Mustonen (Liisa) sekä Taimi ja Veikko Kettunen (Matti).

Lähdin kulkemaan äitini jalanjälkiä lastentarhanopettajana. Valmistumiseni jälkeen sain työpaikan Laukaan kunnasta v.1980. Yrittäjäksi ryhdyin -89 Musiikkikoulu Rauhala Oy:n toimitusjohtajana. Lähellä sydäntä on ollut ja on edelleen musiikkikasvatus. Valmistuin musiikkiterapeutiksi v.1999 ja vuodesta 2006 lähtien olen ollut yksin yrittäjä omassa pienessä musiikkiterapiapalveluja tuottavassa yrityksessäni nykyiseltä nimeltään Musiikkipalvelu Jouni Kettunen Oy. Liikun leivän perässä Mikkelissä, Kangasniemellä, Karstulassa, Muuramessa ja Jyväskylässä. Kotipaikka on edelleen Laukaa.

Musiikki kuuluu elämääni niin työn kuin harrastuksen kautta. Eevan kanssa tanssin Vihtavuoren kansantanssiryhmässä yli 20 vuotta. Nykyään laulan kahdessa mieskuorossa – LauCanto ja Mieskuoro Metsot.

Elina Melamies 2010–2012

Marja Toiviainen 2007–2009

Riitta Hyyti 2004–2006

Heikki Melamies 2001–2003

Pentti Mellenius 1997–2000

Esko Melamies 1994–1996

Mauri Melamies 1991–1993

Sakari Melamies 1988–1990

Heikki Melamies 1984–1987